Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

NIEUWS VAN HET CLEMENSDOMEIN

Marion Vreuls 0

Het verleden komt tot leven bij het Clemensdomein en in het Clemenspark

Op 26 juli 2022 is het 80 jaar geleden dat Titus Brandsma in Dachau overleden is. Daarom zal er op zondag 24 juli een lezing over Titus Brandsma plaatsvinden in het Clemenskerkje, waar ook Titus menig uur heeft doorgebracht. Tijdens deze lezing wordt er stil gestaan bij zijn leven en wat hij voor ons kan beteken in deze tijd. Deze lezing begint om 14u. Een vrije gave wordt op prijs gesteld!

Eind 2021 erkende Paus Franciscus het wonder, dat wordt toegeschreven aan Titus Brandsma: de genezing van de Amerikaanse pater Driscoll, die wonderbaarlijk genas van een kwaadaardige vorm van kanker op voorspraak van Titus.

Op zondag 15 mei werd Titus Brandsma (1881-1942) heilig verklaard tijdens een viering op het Sint-Pietersplein in Rome.

Sinds kort is het ook mogelijk om een digitaal kijkje te nemen bij het Clemensdomein en in het Clemenspark. In samenwerking met Visit Zuid-Limburg en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn er twee digitale tours ontwikkeld: een 360-gradentour en een audiotour. Met de 360-gradentour kun je met jouw smartphone altijd een kijkje nemen in het Clemenskerkje, ook wanneer de deuren gesloten zijn. De gloednieuwe audiotour neemt je mee in de geschiedenis van en de bijzondere verhalen over het Clemensdomeinen het Clemenspark. Scan de QR-codes op het gevelbordje en ontdek het zelf!

DIALECTMIDDAG op zondag 7 augustus om 14 uur ism de heemkundeverenigingen.

KRUIDENWANDELING EN OPENLUCHTMIS t.e.v. Mariatenhemelopneming

Op zondag 14 augustus vindt er bij het Clemensdomein onder toeziend oog van Maria in de Lourdesgrot een openluchtmis plaats om 11u. In deze mis zal ook de kruidenbos (Kroeëdwusj) gezegend worden. Deze kroeëdwusj moet mensen beschermen tegen ziektes en extreme weersinvloeden. Zeker weer in dit jaar is gebleken, dat dat hard nodig is. Onder deskundige leiding wordt op donderdag 11 augustus deze kruidenbos verzameld. De kruidenwandeling vertrekt om 19u bij de Lourdesgrot bij het Clemensdomein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *