Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Update foto’s schutterij St. Lambertus Bingelrade.

admin 0

Beste leden,

Enige tijd geleden ontving de heemkundevereniging van Cep Steinen, inwoner van Jabeek, een aantal foto’s van de schutterij St. Lambertus Bingelrade.
Twee van deze foto’s hebben we in allerlei media openbaar gemaakt met de vraag wie op de foto’s worden getoond en ook wat de aanleiding is geweest voor de foto.
Er zijn heel veel reacties binnengekomen en daar zijn we erg blij mee. Een van de reacties is overigens van meneer Leo van den Camp, 92 jaar, die ook op een van de foto’s is te zien. We willen langs deze weg meneer van den Camp nog van harte bedanken.
Op de foto’s zijn de diverse deelnemers vermeld. We zijn er helaas niet achtergekomen wat de aanleiding is geweest voor de groepsfoto. Waarschijnlijk is deze genomen ter gelegenheid van een bondstoernooi ergens in de dertiger jaren. Ook de locatie is onbekend. Over de aanleiding en achtergrond van de foto met de auto is wel meer bekend. De foto is in Bingelrade genomen ter gelegenheid van het feestelijk binnenhalen van de nieuwe burgemeester van de gemeente Bingelrade, dhr. J.J.H. Schoffelen. De feestelijke ontvangst heeft plaatsgevonden op 24 oktober 1954 (zie artikel uit het LD). De heer Schoffelen was toen al burgemeester van Jabeek.

Zie hier het artikel uit het LD.

Waar we ook erg benieuwd naar zijn is het vaandel van de schutterij van Bingelrade. Helaas is dit op de foto’s niet goed zichtbaar; het vaandel is helaas niet bewaard gebleven.

Indien u ons met deze informatie kunt helpen, dan graag contact opnemen met Bert Kannegieter.deveersjprunk@gmail.com/ tel: 06-11122762

met vriendelijke groet,
Bert Kannegieter
voorzitter heemkundevereniging De Veersjprunk Onderbanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *